keskiviikko 19. lokakuuta 2016

MIETINTÄMYSSYSTÄ

Mietintämyssyä piti pitää kauan päässä ennen kuin sain ratkaistua kaksi mieltäni askarruttanutta asiaa.

Ensinnäkin sain muutettua Bloggerin asetukset niin, että blogissani ei enää ole käytössä Google+ -kommentteja. Mikä homma se olikaan! Nyt kommentointi ja lukijaksi liittyminen on helppoa. Tai ainakin sen pitäisi olla :) Takuuseen en mene, ei näistä härveleistä koskaan tiedä.

Siinä samassa hötäkässä olin menettää kaikki teidän ihanat kommenttinne. Onneksi sain tallennettua ne ja jotenkuten liitettyä takaisin blogiin. Huh, miten jo säikähdin kun kone näytti joka ikiseen postaukseen "Ei kommentteja" . Vaikka monet kommenteista muistankin ulkoa :) niin on ihanaa välillä lueskella niitä kannustukseksi ja rohkaisuksi. Sitten taas innoissani kirjoittelen.

Toinen pulma oli syysasetelman suunnittelu. Olin päättänyt toteuttaa syysasetelman mahdollisimman halvalla. Vähän nimittäin jo kolkutti kun kesällä tuli ostettua muun muassa 29 pionia ja monta autokuormallista yhtä ja toista - ah, niin välttämätöntä - puutarhaan.

Ihan nollabudjetilla en tästäkään selvinnyt, mutta neljä valkoista Callunaa ei minusta ole paha sijoitus. Sillä pärjäsin.

Poimin syysmaksaruohoja ja asettelin ne pelkkään hiekkaan. Saavat kuivua siinä. Kuusentaimille panin vähän vettäkin hiekkaämpäriin, jotta eivät heti varistaisi neulasiaan. Sammalet asettelin niin ikään hiekan päälle. Murattien seurana kasvaneet orvokit korvasin sammaleella. P.S. Kuvan koira ei liity tapaukseeen. Se vaan sattuu olemaan linssilude ;)

Terassin toiselle puolelle käytin kolme valkoista Callunaa. Muut ainekset löytyivät omasta pihapiiristä.

Tervetuloa vielä kerran teille kaikille, jotka olette liittyneet blogini lukijoiksi tai muuten seuraatte blogiani! Toivottavasti viihdytte. Olen niin onnellinen, ettei tarvitse itsekseen täällä jutella :)

Hyvää lokakuuta! Toivottavasti aurinko vielä paistaa pitkään.

P.S. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi maksaruoholla on sellainen nimi? Minä olen. Kirjoitin syysmaksaruohosta viime sunnuntaina jutun otsikolla Maksaako vaivan? Voit lukea jutun linkistä tai napsauttamalla sivupalkista otsikkoa Kasvikavalkadi.


42 kommenttia:

  1. Kauniit asetelmat. Ne tuovat tunnelmaa syyspihaan. Kaikkein parasta on kyllä tuo koira! - Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anneli! Rose on kyllä ihana koira. En ajatellut ottaa sitä kuvaan, mutta se luuli tietysti mun haluavan kuvia juuri hänestä :) Asettautui oikein poseeraamaan. Hyvää viikon jatkoa sinullekin!

      Poista
  2. Kaunista. Nyt alkoi sormia syyhytä itsekin lähteä poimimaan tarpeita asetelmiin. Koiruli on suloinen, se täydentää asetelman :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostuin tosi paljon asetelman tekemisestä kun sain idean päästä kiinni. Tuli oikein sellainen flow :) Rose kiittää saamastaan huomiosta hännän heilautuksin :)

      Poista
  3. Awwe! Jotenkin ihan minunnäköisiä somistuksia. ❤
    Tykkään kovastipaljon. ❤
    Pikku koirimuksestakin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät. Rahallahan saa mitä vaan, mutta olin tyytyväinen kun sain melkein ilman rahaa tuon tehtyä. Roselta terkkuja <3

      Poista
  4. No, nii, toimii tämä normikommentoonti. Hyvä!
    Hiano tuli ja jotaki saman tyyppistä oon ittekki ajatellu. En vaa oo saanu viälä toteutettua.
    Ihana linssilure!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen niin helpottunut kun pääsin niistä Google+ -kommenteista eroon. Se oli tosi hankalaa kun en saanut mistään saapuvista kommenteista edes ilmoituksia ja kaikki oli hirveän tikkuista ja takkuista. Nyt onneksi tuntuu sujuvan.

      Kiva, että pidit asetelmasta. Kun pääsee alkuun, homma imaisee mukaansa :) Linssilude heilauttaa häntäänsä sinulle!

      Poista
  5. Kaunis kuisti! Minäkin tykkään nolla budjetin syyskoristeista, koska ne kuitenkin peittyvät lumeen. Nekin rahat mieluummin perennoihin ja pensaisiin. Ihana karvakaveri sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen ihan samaa mieltä, että mieluummin enemmän perennoita ja pensaita. Rose on mainio kaveri. Se meinasi äsken revetä liitoksistaan kun pääsi 6 km autoajelulle. Haettiin tytär bussipysäkilta ja tultiin kotiin :)

      Poista
  6. Sammaleen pehmeät mättäät ruukuissa ovat niin kauniita!
    Kaunis kuisti!
    Juu, minä en uskalla bloggerin tai Googlen asetuksiin koskea...hui, varmasti säikähdit!
    Leppoisia syyspäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna! Joo, kesti kauan ennen kuin uskalsin ja osasin muuttaa asetuksia. Google+ -kommmentit vaan olivat niin kamalia, että niistä oli pakko päästä eroon. En ymmärrä missä vaiheessa ne edes tulivat asetuksiini :O Hyvää lopppuviikkoa sinulle!

      Poista
  7. Mielikuvitus on monasti tooosi hyvä apu - varsinkin niukoissa budjeteissa. Kekseliäs saa myös toteutettua uniikkeja juttuja. Omasi ovat juuri sellaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tita! Kun mielikuvitus oikein pääsee vauhtiin, on siinä perässä pysymistä ;) Nyt se mokoma keksi, että toiselle terassille pitäisi vielä värkätä asetelma vanhoihin lasten ostoskärryihin. Hyvää viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  8. Näyttää kauniilta sinun asetelmasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Morsinko! Sitä oli tosi hauska tehdä. Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle!

      Poista
  9. Sisääntulosi näyttää tosi kutsuvalta ja kauniilta syysasetelmien kera. Aina ei tarvita suurta määrää rahaa siihen, että saa luotua silmää miellyttävää ja kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinhän se on, tarvitaan vain idea (ja mieluiten pieni pala omaa metsää, josta keräillä) niin siitä se lähtee :) Hyvää illan jatkoa sinulle!

      Poista
  10. Mahtavatko vieraat teille sisään ehtiäkään, kun varmasti jäävät ihailemaan kaunista sisäänkäyntiä.
    Blogger tuottaa ajoittain päänvaivaa enemmän tai vähemmän. Onneksi useimmiten kuitenkin vähemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between! :) Sinä olet aina niin rohkaiseva ja kannustava! Nyt olen tosi helpottunut kun pääsin niistä Google+ -kommenteista eroon. Google pani ne ihan väkisin ja sitten olikin työ saada vaihdettua asetukset. Eivät kaikki vieläkään saa kommentoitua helposti, mutta ehkä nyt jo paremmin kuitenkin. Hyvää illan jatkoa sinulle!

      Poista
  11. Kivoja syysasetelmia. Maksaruohoista sen verran että minusta punainen muistuttaa sian maksaa raakana siis kukinto. On samanlaista röpelöä, näin olen itse ajatellut. Tosin en tiedä tuleeko nimi siitä.. Mukavaa loppuviikkoa. Tv Marja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pidit asetelmista :) Niin, syysmaksaruohon kukintoa voisi ehkä ajatella maksan värisenä tai näköisenä. Uskon silti enemmän tuohon intohimo/rakkaus-selitykseen, koska maksaruohoja on myös keltaisia, valkoisia ja vaaleanpunaisia. Oli miten oli, mukava on vaihtaa ajatuksia :) Kiitos kun kommentoit! Hyvää loppuviikkoa sinulle, Marja!

      Poista
  12. Kauniita asetelmia, rakastan sammalia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin minäkin rakastan sammalia. Talon rakennusaikanakin yritin suojella sammaleisia kiviä, jotka ajattelin säästää puutarhan osaksi. Joitakin sammalkiviä sain suojeltua ja iloitsen niistä puutarhassa. Hyvää viikonloppua sinulle!

      Poista
  13. Kauniit asetelmat!
    Tämän bloggerin ja uudistusten kanssa meinaa mennä hermot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tosiaan nyt pääsin kommentoimaan tällä alkuperäisellä profiililla :)

      Poista
    2. Kiitos, kiva kun pidät asetelmistani! Lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti viihdyt :) Joo, huokasin syvään kun pääsin niistä Google-kommenteista eroon. Ne tulivat jostain syystä automaattisesti ja kesti kauan ennen kuin tajusin mistä oikein kiikastaa. Onneksi nyt on helpompaa. Oikein hyvää viikonloppua sinulle, Pirjo!

      Poista
    3. No nyt vasta tajusin, että olitkin jo lukijana, mutta profiilikuvasi vain vaihtui. Ihan hyvä niin :) Tervetuloa tai -oloa joka tapauksessa :)

      Poista
  14. Jipii, nyt olen täällä blogin profiililla, hienoa! Nuo maksaruohot ovat tosi hienoja tuossa oven pielessä. Taidan napata idean niistä ja napsin massoja parvekkeelle ja terassille, kunhan en kaipaa niitä enää puutarhassa. Kiitos! Metsäkuusistakin saa tosi kauniita talviasetelmia, olet löytänyt kaunnin yksilön.

    Kaunista!

    Sini K.
    kasvihormoni.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huh! Olihan se aikamoista kun oli ne väkisin työnnetyt Google-kommentit käytössä. Olen niin onnellinen kun pääsin niistä eroon enkä sitten lopulta menettänyt teidän kannustuksianne! Sinunkin kommenteista moni on syöpynyt sydämeni sopukoihin ja muistelen niitä aina kun tarvitsen rohkaisua :)

      Hienoa, että sait ideaa postauksestani. Ehkäpä vielä näen blogistasi millaisen asetelman niistä värkkäät ;) Oikein leppoisaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  15. Mahtavia syysasetelmia, niin kaunista! Ja tuo koira on itse suloisuus. Oletpas hommannut kesällä pioneja ihan hyvän määrän, hih. Se on oikein se!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo, kyllä pioneita pitää olla :D Kiva, että tykkäät syysasetelmistani! Rose on tosiaankin suloinen koira. Aion joskus tehdä siitä ihan oman postauksen. Kunpa saisin siitä videon kun se oikein innostuu :) Hännän heilutuksia sinulle ja oikein mukavaa viikonloppua!

      Poista
  16. Oi ompas kaunis syysasetelma. Meillä pitäisi tehdä kutakuinkin samat temput. Ja samalla budjetillakin =) Onneksi luonnosta löytyy kaikkea ihanaa ja vihertävää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että syysasetelma - ja sen hinta - viehätti :) Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! Tosi mukavaa. Toivon, että juttuni ja kuvani ilahduttavat jatkossakin. Leppoisan touhukasta viikonloppua!

      Poista
  17. Apua täällä oli näkymät ihan muuttuneet, upean näköistä nytkin (oli ennenkin). Suloinen koiruus teillä. Minä olen surkea näissä nettiblogijutuissa, pitääköhän tänne nyt liittyvä uudelleen? Minä kärsin aivan kamalasti pionikuumeesta, esittelethän meille uudet pionisi, jos oikein kiltisti pyydän??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rose kiittää kehuista ja heiluttaa häntäänsä terveisiksi! Tasoissa taidetaan olla: mäkin olen surkea näitten härveleitten kanssa. Onneksi sentään pääsin eroon Google-kommenteista kun aikani takkusin niitten kanssa. Ei tarvitse liittyä uudelleen, olet lukijoiden listallani edelleen ja se on tosi kiva:)

      Lupaan esitellä pionit jossain vaiheessa. Olinkin jo ajatellut niistä jotain kirjoitellakin. Yhden pionin olen jo esitellytkin. Löydät sen sivupalkista linkistä Kasvikavalkadi. Sen jutun otsikko on "Hieno rouva". Lue ihmeessä, sillä se on lempipionini :) Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  18. Hyvännäköistä sait aikaiseksi pienellä rahalla. Metsästä löytyykin kaikkea kivaa pihakoristetta!

    VastaaPoista
  19. Kiitos! Niin löytyy. Palleroporonjäkälää vielä havittelisin, mutta sitä ei kasva omalla maalla eikä ihan lähistöllä muutenkaan. Täytyy toiselle terassille tehdä pikku satsaus ja ostaa hopealanka :) Leppoisaa tai touhukasta viikonloppua sinulle - kumpi nyt sattuu paremmin sopimaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopiva sekoitus lepoa ja touhua, sitä on viikonloppuni:)

      Poista
    2. :) Se on varmasti rentouttava yhdistelmä.

      Poista
  20. Tosi kauniita asetelmia ja ihana linssilude:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rose on niin hauska kun se haluaa aina kuvaan. Tytär on kuvannut sitä niin paljon, että se kai luulee, että aina kun kamera näkyy pitää asettua poseeraamaan :)

      Poista